Svojsíkův závod

06.06.2019 00:00

Ve dnech 3. 5. až 5. 5. 2019 se naše dívčí družina Sirén zúčastnila Svojsíkova závodu 2019, který se letos konal na Farské louce u Oldřichova v Hájích.

Po celou dobu závodu probíhaly dílčí disciplíny. Hned prvním úkolem po nalezení startovní louky v hlubokém lese bylo už za tmy na čas postavit stany. Nejlepší výsledky naše skautky dosáhly ve vaření - jejich bramboračka si našla mnoho nadšených strávníků i v jiných skupinách. Poleno pro zátop přitom bylo ponořeno do plného potoka a dívky z něj musely v krátkém časovém limitu rozdělat oheň pro následné vaření pouze za pomocí malé krabičky sirek! Podařilo se jim to výborně.

Sirény v celkovém hodnocení dosáhly 4. místo, přitom mezi dívčími skupinami skončily dokonce na úžasném 3. místě s 290 body

(družina na 1. místě - chlapecká dosáhla 304 bodů). Závod se odehrál za velmi špatného počasí - dokonce i sněžilo. Přestože naše skautky nepostoupily do dalšího kola, za pozornost stojí odcitovat pochvalná slova ředitele závodu, která jim směřoval:

Smyslem našeho závodu není vyhrávat a postupovat. Jde o to, udělat z vás lepší a schopnější družinu a po minulý sobotě můžu říct, že vy už v cíli jste. Není kam postupovat, nikde už to nebude drsnější ;) ..

Naše skautky svými znalostmi, dovednostmi i chováním zaujaly nejen porotu.

 

Děkujeme našim skautkám za vzornou reprezentaci.

 

skautihodkovice.rajce.idnes.cz/Svojsikuv_zavod_2019