ZVaS 2016 - Vojenská akademie Mimoň (krajské kolo)

11.06.2016 00:00

V pátek 10.6.2016 jsme ve složení Ládínek, Slim, Dadly, Kecka, Terka, Zuzka, Kačka, Vendy, Olík a Dan vyrazili směr Vojenská akademie do Hradčan u Mimoně. Zde se konalo krajské kolo Závodů světlušek a vlčat, kam naše družinka postoupila z oblastního kola ZVaS v Liberci. Po odevzdání povolávacích rozkazů v přijímací kanceláři posádky následoval přijímač - kliky, dřepy, překážková dráha na čas, následně jsme rozbili své stany, vyslechli na nástupu instrukce k zítřejšímu závodu (odchod hlídek již v 7:30), vedoucí pak doladili instrukce na stanoviště a šlo se rychle spát. Hodkovická družinka si losem vytáhla start jakožto poslední v pořadí. Tak snad to budeme stíhat... 

Druhý den ráno pak družinky vyrazily hromadně ke startu, kde je mimo jiné čekala plavba na pramicích po rybníku, krizová situace, zdravověda, disciplína pobyt v přírodě, vyhledávání informací, logické myšlení, testovala se schopnost komunikace, vztah k vlasti a skautingu, manuální zručnost, vaření, střelba ze vzduchovky a schopnost orientace (na další jsem už zapomněl :-) ). 

Měli jsme co dělat, abychom se po návratu ca v 15:30 stačili najíst, zabalit, rychle vyslechnout vyhlášení výsledků a pak šupem na objednaný odvoz autobusu, který dorazil do Mimoně 2 minuty před odjezdem vlaku :-).

Sirény obsadily v tomto krajském kole závodů krásné 2. místo a jen 5 bodů je dělilo o postup do republikového kola, kde by se utkaly s nejlepšími hlídkami ze všech krajů republiky. 

Děti (i rodiče) si zaslouží velké poděkování, velký dík patří i Šídle a Dadlymu se Slimem, kteří se dětem věnují ve svém volném čase na pravidelných schůzkách. Není to marné, druhé místo hovoří za vše! Díky!

-Ládínek-